Δελτίο τύπου της 19-6-2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία η χοροεσπερίδα που διοργάνωσε σε γνωστό κέντρο της λίμνης Τριχωνίδας η Τοπική Διοίκηση Ακαρνανίας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (Ι.Ρ.Α.), με σκοπό την αλληλογνωριμία και σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μελών της.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωπος του κ. Νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας, Δήμαρχοι της περιοχής, οι Αστυνομικοί Διευθυντές Ακαρνανίας και Αιτωλίας κ.κ. ΚΕΧΑΓΙΑΣ Κωνσταντίνος και ΚΑΤΣΙΑΔΑΣ Πέτρος. Τιμήθηκαν οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οι διατελέσαντες πρόεδροι με τιμητικές πλακέτες, παράλληλα διανεμήθηκαν Τραπεζικές επιταγές στους Αστυνομικούς που πρόσφατα απέκτησαν τέταρτο παιδί. Ακολούθησε γλέντι που κράτησε μέχρι τις πρωινές ώρες.
Η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών είναι η μεγαλύτερη διεθνής οργάνωση με περισσότερα από 400.000 μέλη (εν ενεργεία και αποστρατεία αστυνομικοί) σε 62 χώρες και σύντομα αναμένεται η ένταξη άλλων τριών (3) νέων χωρών.
Η Τοπική Διοίκηση Ακαρνανίας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών ιδρύθηκε το έτος 1997, διοικείται από 9μελές Δ.Σ., μετέχουν σε αυτή 252 εν ενεργεία και αποστρατεία Αστυνομικοί και έχει να επιδείξει πολύπλευρο έργο και συγκεκριμένα λειτουργεί τμήμα εκμάθησης παραδοσιακών χορών, διοργανώνει παιδικές γιορτές , πραγματοποιεί επισκέψεις σε κοινωφελή ιδρύματα , ενισχύει οικονομικά αναξιοπαθούντα μέλη της, μετέχει σε όλα τα πανελλήνια και Διεθνή Συνέδρια με αντιπροσωπείες , κατασκεύασε πρόσφατα ναΐσκο στον αύλειο χώρο του Αστυνομικού Μεγάρου στο Αγρίνιο, αφιερωμένο στον προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας Άγιο Αρτέμιο και γενικά συμβάλλει στη σύσφιξη των σχέσεων ένστολων και πολιτών.