Αίτημα του Πολωνικού Τμήματος προς όλα τα μέλη

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με ένα αίτημα του Πολωνικού Τμήματος ΙΡΑ:
Ο Marcin είναι μέλος του ΔΣ του ΕΤ IPA Πολωνίας. Υπηρετεί στην Άμεση Δράση στο Λοτζ της Πολωνίας. Στις 15 Δεκεμβρίου 2017 περίπου στις 17:40 έλαβε σήμα να μεταβεί σε ένα διαμέρισμα στο Λοτζ. Σύμφωναμε το σήμα, μια τραυματισμένη γυναίκα βρισκόταν πίσω από την πόρτα Η προσπάθειά του να βοηθήσει την γυναίκα, είχε τραγική κτάληξη για τον Marcin.
Καθώς οι Αστυνομικοί δεν μπορούσαν να εισέλθουν στην πόρτα, κάλεσαν την πυροσβεστική υπηρεσία. Κατάφεραν να εισέλθουν μέσα από ένα παράθυρο όπου βρήκαν την γυναίκα που βρισκόταν στο πάτωμα. Λόγω των τραυματισμών της, δεν μπόρεσε να σηκωθεί χωρίς βοήθεια ή να ανοίξει την πόρτα. Έτσι κλήθηκε αμέσως ιατρική βοήθεια Ενώ περίμεναν το ασθενοφόρο, οι Αστυνομικοί παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στη γυναίκα όσο καλύτερα μπορούσαν και παράλληλα ερευνούσαν το χώρο. Έτσι, ο Marcin άγγιξε ένα δοχείο που εξερράγη. Η αστυνομία διαπίστωσε ότι περιείχε εκρηκτικά, τα οποία ο γιος της παθούσας παρασκευάσει παράνομα και χωρίς αυτή να το γνωρίζει.
Η δύναμη της έκρηξης ήταν τέτοια που ο Marcin υπέστη τραυματισμούς και στα δύο χέρια. Έχασε τρία δάχτυλα από το αριστερό του χέρι και επίσης κατέστρεψε τους συνδέσμους και τους τένοντες. Τα φρύδια του κάηκαν. Η όρασή του ήταν καταστράφηκε και μεγάλο μέρος της ακοής του. Η κατάσταση του Marcin εξακολουθεί να είναι σοβαρή. Έγιναν παρά πολλές εγχειρήσεις και θα χρειαστεί και περαιτέρω θεραπεία. Μια δύσκολη και δαπανηρή περίοδος αποκατάστασης τον περιμένει. Επίσης, τραυματίστηκε ένας πυροσβέστης, ο Arek, ο οποίος έλαβε μέρος στη διάσωση.
Αστυνομικοί και πυροσβέστες σε όλη την Πολωνία προσπαθούν να βοηθήσουν τον Marcin και τον Arek διοργανώνοντας μια σειρά εκδηλώσεων και συγκεντρώνοντας χρήματα για να πληρώσουν για θεραπεία. Στις 22 Μαΐου 2018 θα ξεκινήσει η εκδήλωση "Uniforms on bikes". ΣΔυνάδελφοι ποδηλάτες, θα οδηγήσουν πάνω από 6.100 χλμ και θα συλλέξουν χρήματα για τους τραυματίες.

Τέλος, θα υπάρξει μια δημοπρασία όπου θα υποβληθούν για αστυνομικά πουκάμισα, καπέλα και κονκάρδες. Όλα τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα δωροδοτηθούν για να πληρώσουν για τις εργασίες και την αποκατάσταση του Marcin και Arek.
Αν κάποιος επιθυμεί να στείλει εμβλήματα αστυνομίας ή ακόμα και αστυνομικά πουκάμισα και καπέλα Για τη δημοπρασία, το Πολωνικό Τμήμα θα του είναι ευγνώμων

Επίσης το Πολωνικό Τμήμα ζητά αν είναι δυνατόν να αποστείλουμε ηλεκτρονικά σύντομα βιντεάκια, λίγων δευτερολέπτων από κινητό τηλέφωνο, ένστολων Αστυνομικών, που εύχονται περαστικά και καλή επιτυχία (Καλό θα ήταν να είναι στα Αγγλικά, αλλά αακόμα και στα Ελληνικά είναι ευπρόσδεκτα).

Η διεύθυνση του Πολωνικού Τμήματος είναι
International Police Association
Międzynarodowe Stowarzyszenie Policji
Komenda Wojewódzka Policji
60-844 Poznan

Και το e-mail για τα βιντεάκια sekretarz@ipapolska.pl
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!
Με εκτίμηση
Κυριάκος Κάρκαλης
Αρμόδιος Διεθνών Σχέσεων